Meistä

Tarina alkoi kauppahallista

Putingin tarina sai alkunsa 1973 Hakaniemen kauppahallista. Tuolloin Kirsti Jantusen maalaamat emaliastiat, puiset korut ja antiikki muodostivat valikoiman ytimen. Uutta ja poikkeuksellista oli se, että suurin osa tavaroista oli kierrätettyjä. Pian aloitettiin rinnalla korttien ja paperitavaran myynti ja niiden menestyksen myötä myös Kirstin puoliso Martti siirtyi töihin Putinkiin. Jantuset kehittivät ja kasvattivat Putinkia yhdessä aina 2000-luvulle saakka. Eräs kiinnostava yksityiskohta Putingin historiasta on myös se, että Jantusten perhe pyöritti 80-luvun alussa muutaman vuoden paperikaupan ohella jopa vegetaarista teehuonetta. Varsinaista edelläkävijyyttä sekin omana aikanaan.

Rakkaudesta paperiin

Vuosien varrella Putinki on kasvanut yli kaksikymmentä henkilöä työllistäväksi, sekä kuluttajia että jälleenmyyjiä palvelevaksi paperi- ja lahjatavarakaupan toimijaksi. Tehtävämme on edelleen sama: ilahduttaa ja inspiroida ihmisiä arjen keskellä, oivaltavan designin keinoin. Putingin omassa tuotannossa tärkeinä arvoina ovat myös kotimainen suunnittelu ja tuotteiden valmistus mahdollisimman lähellä. Oman tuotantomme kortit valmistetaan lähituotantona Helsingissä ja oman tuotannon kalenterit, muistikirjat sekä vihot valmistetaan tarkoin valituilla yhteistyökumppaneillamme Tallinnassa. Meillä on ilo tehdä yhteistyötä monien lahjakkaiden kotimaisten kuvittajien ja yritysten kanssa kuten Henna Adel, Mira Mallius, Kaisu Sandberg, Natali Kit, John Nurmisen Säätiö ja Pentik. Oman tuotannon ohella maahantuomme laadukkaita paperituotteita ja edustamme monia tunnettuja brändejä Suomessa, kuten Nuuna, Cavallini, ViSSEVASSE ja Paperblanks.

   

Kohopainostudio Helsingissä

Painamme myös Helsingin Arabiassa kohopainostudiolla käsityönä ainutlaatuisia kohopainettuja kortteja. Kohopainokorttimme painetaan laadukkaalle, Suomessa valmistetulle, paperille. Muumifilosofia on niin ikään ollut lähellä sydäntämme jo usean vuosikymmenen ajan ja ihanin sitaatein varustetut kohopainetut Muumi-kortit ovat muodostuneet todellisiksi klassikoiksi. Lisäksi tuotamme räätälöityjä tilaustöitä museoille ja yrityksille. 

   Kohopainokone      

 

Paperikaupat

Kuluttajia palvelemme Hakaniemessä, Ullanlinnassa ja Töölössä toimivissa paperikaupoissamme. Hurmaavan tunnelman ja huikean laajan paperituotevalikoiman lisäksi tarjoamme mm. ihastuttavia leluja, pelejä ja muita lahjatuotteita. Kehitämme koko ajan valikoimaamme ja pyrimme suosimaan pieniä tuottajia ja persoonallisia tuotteita. 

Seuraa meitä

Käy seuraamassa Putingin Instagram-tiliä @putinkihelsinki ja Putingin Facebook-sivuja, niin saat ajankohtaista tietoa tuotteista ja kampanjoista! Löydät meidät myös tiktokista nimellä @putinkihelsinki